IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пореден случай на пожар на кола на Tesla

Автомобил Model S се е запалил в Хонконг

16:10 | 14.05.19 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Електромобил на Tesla се е запалил на паркинг в търговски център в Хонконг, писа вестник Apple Daily. Никой не е пострадал при инцидента, а причината за него все още не е известна, предава Ройтерс.

Колата се е възпламенила само 30 минути, след като е била паркирана, посочва вестникът, а CCTV е заснела общо три експлозии.

На пожарникарите са им били нужни 45 минути, за да потушат огъня.

Превозното средство е Tesla Model S 85 KWH, но вестникът не разкрива каква може да е причината за случилото се.

Tesla е отказала да коментира въпроса, когато от Ройтерс са се свързали с нея. От информационната агенция не са открили собственика на колата.

Местната пожарна е потвърдила, че в неделя е имало случай на пожар на автомобил, но не е разкрила повече детайли, включително каква е марката ѝ. Властите вече разследват случая.

Инцидентът се случи само три седмици, след като Tesla обяви, че е изпратила екип, който да разследва видео, публикувано в китайска социална мрежа, което показва как паркирана Tesla Model S експлодира в търговски център в Шанхай. 

Производителят твърди, че за електромобилите е 10 пъти по-малко вероятно да се възпламенят, отколкото традиционните коли.

От 2013 г. насам има поне 14 случая на запалили се коли на Tesla. В повечето пъти обаче това се е случило след катастрофа.

Инцидентите с Tesla предизвикаха загриженост за безопасността на електромобилите в Китай. През 2018 г. в азиатската страна са регистрирани най-малко 40 инцидента, свързани с пожари на тези нови енергийни превозни средства - флотилия, който включва както напълно  електрически, така и хибридни коли и превозни средства с горивни клетки, според Държавната администрация за регулиране на пазара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:10 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 0
camaz
преди 4 години
Около 480.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 7
KostadinovK
преди 4 години
Събитие!А колко бензинови и газови коли горят всеки ден в света?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още