IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Porsche изгражда първата високопроизводителна зарядна мрежа в Югоизточна Азия

Германската марка луксозни автомобили работи съвместно с Shell

16:01 | 07.04.21 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Wei Leng Tay/Bloomberg</em></p>

Снимка: Wei Leng Tay/Bloomberg

Звеното на Porsche за Азиатско-Тихоокеанския регион и холандско-британският енергиен гигант Royal Dutch Shell ще внедрят първата трансгранична мрежа от високопроизводителни зарядни станции в Югоизточна Азия с 12 пункта на шест бензиностанции Shell, разположени по една от магистралите в Малайзия между Сингапур, Куала Лумпур и Пенанг, съобщава Green Car Congress.

Зарядните пунктове ще използват постоянен ток от 180 киловата, като ще предлагат най-големия капацитет за бързо зареждане в Сингапур и Малайзия. Всяко зарядно устройство е снабдено с два CCS конектора от втори тип, позволяващи едновременно зареждане на две превозни средства.

Планът ще бъде реализиран поетапно, като четири зарядни пункта ще бъдат готови през втората половина на тази година, а други два – през първата половина на 2022 г.

Планът ще прибави нов капацитет към съществуващите 175 киловата станции, налични във всички центрове на Porsche в Малайзия.

Porsche/Shell Porsche/Shell

Германската автомобилна марка продължава да напредва с ангажимента си относно електрификацията на своите автомобили. В края на март тя обяви, че ще използва своята PPE архитектура за новите електрически автомобили, вместо да разчита на представената наскоро платформа SSP на компанията майка Volkswagen Group.

Porsche разработва от 2018 г. архитектурата PPE (Premium Platform Electric) с друга марка под чадъра на VW, Audi. Технологията е фокусирана върху бързото ускорение, дългия пробег и по-краткото време за зареждане на батерията.

Изпълнителният директор на VW Group Херберт Дийс заяви на 16 март, че автомобилният производител ще разработи архитектурата Scalable Systems Platform (SSP) до средата на десетилетието. „До края на това десетилетие ще можем да въведем SSP във всички класове превозни средства“, заяви той по време на годишната пресконференция на групата.

SSP е предназначена да замени MEB платформата на VW Group, която в момента се използва от изцяло електрически автомобили като хечбека VW ID.3, кросоувърите VW ID.4 и Skoda Enyaq, както и от  подготвяния за пускане в продажба Audi Q4 e-tron.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:37 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още