IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Porsche обсъжда окончателен развод с дизела

Намерението бе обявено от изпълнителния директор на на германската компания Оливер Блум

16:50 | 12.09.17 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Главният изпълнителен директор на Porsche Оливер Блум. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Главният изпълнителен директор на Porsche Оливер Блум. Снимка: Ройтерс

Скандалът, който се разрази заради манипулираните дизелови двигатели на концерна Volkswagen, сериозно удари и по имиджа на производителя на спортни коли Porsche. Затова и в компанията обмислят да се откажат напълно от използването на мотори с такова гориво, съобщава Autocar. 

Неслучайно показаното само преди дни ново поколение на всъдехода Porsche Cayenne бе оставено без дизелови двигатели. От компанията тогава обявиха, че такива мотори вероятно ще има след време, като какви ще бъдат те все още не е уточнено. 

Пред британското издание главният изпълнителен директор на Porsche Оливер Блум е потвърдил, че в момента ръководството на компанията сериозно обмисля възможността за пълно отказване от дизеловите мотори. От думите му става ясно, че и сега дизеловите модификации не са особено важни за марката, тъй като на тях се падат едва 15% от световните продажби.

На свой ред шефът на отдела за изследвания и разработки в Porsche Михаел Щайнер потвърди, че в момента компанията активно проучва перспективите за своите дизелови автомобили. Според него всичко ще зависи от това дали интересът към тях ще се възстанови.

Още автомобилни новини четете в Automedia.bg.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:33 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още