IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Porsche отрича спекулациите за евентуалното ѝ листване на борсата

Според финансовия директор Луц Мешке германската компания с лекота може да надмине пазарната стойност на Ferrari, ако се появи на борсата

16:57 | 15.10.18 г.
<p>
	Финансовият директор на Porsche Луц Мешке. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Финансовият директор на Porsche Луц Мешке. Снимка: Ройтерс

Германският производител на луксозни автомобили Porsche отрече слуха, че възнамерява да стане публична компания като планира да започне първично публично предлагане, предава CNBC.

В петък главният финансов директор Луц Мешке сподели пред журналисти, че ако компанията реши да излезе на борсата, много лесно ще успее да надмине пазарната стойност на Ferrari. 

Стойността на италианския производител на бутикови коли се изчислява на 22 млрд. долара.

“Оценката от 60 до 70 млрд. евро определено не звучи като нещо нереално“, е казал Мешке.

В отговор, изпратен до електронната поща на CNBC, германската компания категорична отрича всеки слух, който я свързва с борсата.

„Понастоящем Porsche няма планове за извършване на първично публично предлагане. Базираната в Щутгарт компания за спортни автомобили отрича всички слухове за подобни планове и действия“, се съобщава в имейла.

Концернът добавя, че коментарите на Мешке по адрес на Ferrari целят да покажат как едно листване може да се отрази положително на дадена компания на фона на трансформацията на автомобилния сектор.

Германският производител подчерта, че всички планове и идеи за първично публично предлагане и листване на борсата зависят само и единствено от компанията притежател Volkswagen.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:15 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още