IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Porsche: Технологията за летящо такси ще е готова до десет години

Компанията очаква високопроходимият вариант на електромобила Mission E да привлече най-малко 20 000 купувачи, ако бъде одобрен за производство

12:42 | 07.03.18 г. 4
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Така изглежда Pop.Up. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Така изглежда Pop.Up. Снимка: Ройтерс

Германският автомобилен производител Porsche AG проучва възможността за летящи леки автомобили, но очаква технологията да бъде готова до десет години и едва след това да може да я използва в реалния живот, съобщи ръководителят на подразделението за разработки на автомобилостроителя Михаел Щайнер, цитиран от Ройтерс и БТА.

Компанията за спортни автомобили, която е част от концерна Volkswagen, е в началния етап на разработването на летящо такси и обмисля нови решения за придвижване в натоварените градски части, уточни Щайнер на автомобилното изложение в Женева.

Производителят на спортния автомобил Porsche 911 ще се присъедини към няколко компании, които работят по създаването на летящи автомобили в очакване на прехода към самоуправляващи се автомобили и дигитални транспортни услуги по поръчка.

Разглеждаме възможностите за придвижване на отделния човек в райони с натоварен трафик, където днес и в бъдеще е малко вероятно всеки да шофира по начина, по който желае, каза той в интервю.

Автомобилният дизайнер на Volkswagen Italdesign и Airbus представиха развита версия на двуместна летяща кола, наречена Pop.Up на изложението в Женева. Тя е създадена, за да избегне задръстванията по градските улици.  Pop.Up Pop.Up

Снимка: Ройтерс

Освен това Porsche очаква високопроходимият вариант на електромобила Mission E да привлече най-малко 20 000 купувачи, ако бъде одобрен за производство, каза Щайнер.  Компанията представи концептуалния си електрически кросоувър Mission E Cross Turismo във вторник. Повече за него вижте в материала на Automedia.bg. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:16 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

4
rate up comment 0 rate down comment 0
0pk
преди 6 години
Ако стане, 100% ще има и летящи таксита, нали? :D
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 1 rate down comment 0
khao
преди 6 години
Мъск е станал и собственик на Порше ли бре *** ? :):) обърка статите от толкова хейт и ще взема да ти излезе цирей от толкова злоба :):):):)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 0 rate down comment 2
0pk
преди 6 години
По-важно е Марс да колонизираме от догодина!https://***.investor.bg/harduer/459/a/mysk-korabyt-za-mars-shte-poleti-za-pyrvi-pyt-v-pyrvata-polovina-na-2019-g-257292/
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 0
khao
преди 6 години
на бас че няма да има летящи таксита след 10 години !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още