Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

POSCO Chemical и GM ще инвестират 633 млн. долара в завод за катодни материали

Съоръжението ще бъде изградено в Канада и ще произвежда годишно 30 хил. тона материал за катоди

POSCO Chemical и GM ще инвестират 633 млн. долара в завод за катодни материали

Снимка: Bloomberg L.P.

Южнокорейският енергиен конгломерат POSCO Chemical Co Ltd. планира да инвестира в изграждането на завод за катодни материали за електромобилни батерии 633 млн. долара заедно с американския автомобилен концерн General Motors Co., съобщава компанията, цитирана от Ройтерс. Съоръжението ще се намира в Канада.

POSCO ще инвестира 278 млн. долара до септември 2024 г. в завода, който ще представлява съвместно предприятие между концерна и GM. 

Още по темата

През декември двете компании обявиха плановете си за съвместен бизнес в Северна Америка. Сделката е част от плана на GM за изграждане на собствена, вертикално интегрирана верига на доставки, свързана с електромобилите.

Планираното съоръжение ще произвежда катодни материали с високо съдържание на никел. В документ POSCO разкрива, че е подписала окончателен договор с GM за производството на 30 хил. тона материал за катоди годишно, който ще е достатъчен за снабдяването на 220 хил. електрически превозни средства.

Строителната дейност трябва да започне през август тази година и да завърши през 2024 г. Двете компании постепенно ще увеличат размера на инвестициите, за да разширят производствения капацитет в рамките на съвместното си предприятие, наречено Ultium CAM.

POSCO Chemical разглежда завода в Беканкур, Квебек, като трамплин в стремежа си да изгради верига на доставка на материали за батерии в Северна Америка, където пазарът на електрически превозни средства бързо расте. Съгласно новия договор материалите с високо съдържание на никел, произведени в обекта в Канада, ще бъдат доставяни от 2025 г. на Ultium Cells, съвместно предприятие между GM и LG Energy Solution.

POSCO Chemical планира да увеличи годишния си капацитет за производство на катоди от 105 хил. тона на 345 хил. тона през 2025 г. и 610 хил. тона до 2030 г. Компанията си е поставила за цел да разшири годишния си капацитет за производство на анодни материали от 84 хил. тона през 2002 г. до 170 хил. тона през 2025 г. и на 320 хил. тона през 2030 г.

„Ние ще произвеждаме най-висококачествените материали за батерии и ще увеличим конкурентоспособността на клиентите ни въз основа на тясно сътрудничество между двете компании“, споделя главният изпълнителен директор на POSCO Chemical Мин Кьон-зун. Южнокорейците са първата компания за материали за батерии, която сформира съвместно предприятие за доставки на катодни компоненти с автомобилна компания в Северна Америка.

По статията работиха: Аспарух Илиев, редактор Десислава Попова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини
Tesla записа спад на доставките след драмата с Covid-19 в Китай