Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Представиха първия 3D принтер за твърдотелни батерии за електромобили

Технологията на Sakuu Corporation позволява разработването на различни по големина, тегло и енергийна плътност батерии

Представиха първия 3D принтер за твърдотелни батерии за електромобили

Снимка: David Paul Morris/Bloomberg

Постигнат е пробив в производството на батерии за електрически превозни средства с въвеждането в експлоатация на първия в света 3D принтер за твърдотелни батерии, който може да доведе до по-ниски разходи, по-голяма производителност и да стимулира допълнително производството, съобщава Electric And Hybrid Vehicle Technology. 

Компанията Sakuu Corporation представи своя революционен нов индустриален 3D принтер за батерии за електрическата мобилност, който е първият многопроцесорен 3D принтер, използващ различни материали.

Още по темата

Новата технология комбинира керамика и метал, както и специален поддържащ материал PoraLyte, който позволява по-лесно и бързо създаване на устройства с вътрешни канали и кухини.

Компанията твърди, че технологията „ще отключи масовото приемане на електрическите превозни средства чрез решаване на предишните въпроси за разходите, производителността, устойчивостта и пробега. Предлагайки възможност за „местно“ производство на батерии в индустриален мащаб, технологията на Sakuu вероятно ще ускори значително преходът към електромобили, като осигури повишено доверие от страна на производителите и потребителите".

Подкрепена от водещия японски доставчик на автомобилни части за големи производители на оригинално оборудване, Musashi Seimitsu, Sakuu ще „позволи бързо и обемно производство на 3D напечатани твърдотелни батерии, които в сравнение с литиево-йонните батерии предлагат същия капацитет, но са значително по-малки и по-леки.

Батериите на Sakuu ще използват около 30% до 50% по-малко материали - които могат да бъдат доставени на местно ниво - които постигат същите енергийни нива като литиево-йонните аналози, значително намалявайки производствените разходи. Освен това 3D принтираните твърдотелни батерии предлагат повече ползи за безопасността и устойчивостта.

Първоначално Sakuu ще се съсредоточи върху пазара на дву- и триколесни електрически превозни средства. Технологията на Sakuu позволява на клиентите лесно да превключат коригират производството според вида и размера на желаната батерия.

По статията работиха: Аспарух Илиев, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини
Ford очаква да надмине прогнозите за тримесечната печалба