IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Премиерата на новата Kia Sportage е изместена за пролетта на 2021 г.

Компанията не иска да прави компромиси с качеството, за да ускори процеса на подготовка

16:15 | 24.10.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Koean Car Blog</em></p>

Снимка: Koean Car Blog

Премиерата на новото поколение на Kia Spotage трябваше да бъде представено през втората половина на тази година, но се оказа, че тя е преместена за пролетта на 2021 година. 

Решението е на новия председател на Борда на директорите на Hyundai Motor Group - Ей-Сун Чунг, съобщава изданието Koean Car Blog.

Според информацията новият лидер на корейския производител се е срещнал с дизайнерите и инженерите, работещи по автомобила и твърдо е отказал да се правят каквито и да е компромиси, за да бъде ускорен процесът на подготовка и съответно моделът да бъде представен срок. 

Чунг лично е настоял за отлагане на премиерата, което е позволило печеленето на време и подготвянето на продукт с безупречно качество.

Именно намесата на новия шеф е и причината за оставката на главния дизайнер на Hyundai Motor Group - Люк Донкерволке, който отговаря за облика на моделите на Genesis и KIa. Той лично е разработвал дизайна на новия Sportage, като напускането му се дължи на разногласия с ръководство по въпроса.

Какво е известно за следващия Sportage можете да прочетете в Automedia.bg.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:34 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още