IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Проблем с двигателя накара Honda да върне Civic в заводите

Сервизната акция ще засегне само колите с 2,0-литров бензинов мотор

21:29 | 04.02.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка: Honda</p>

Снимка: Honda

Honda прекрати всички продажби на пазара в САЩ на новото поколение на модела си Civic, оборудван с 2,0-литров бензинов двигател с 4 цилиндъра. Това съобщава Autoblog, като цитира представителя на марката Крис Мартин.

Причината е, че има опасност от сериозна повреда на мотора. Всички вече продадени автомобили ще бъдат привикани в сервизите на компанията, където ще бъдат проверени. Акцията няма да засегне машините с 1,5-литров бензинов турбо двигател.

„Все още уточняваме всички детайли, но американското представителство на Honda вече е предоставило информация на Националната агенция по безопасност на движението на САЩ (NHTSA). Щом бъдем наясно с проблема, веднага ще дадем подробности”, обясни Мартин.

Медиите обаче се добраха до информация, като форумът CivicX публикува документ, според който при 2,0-литровият мотор неправилно са монтирани щифтове на буталата и това може да доведе до сериозна повреда. Очаква се сервизната акция да засегне около 34 000 автомобила, моделна година 2016.

При новото поколение на Civic двигателят с обем 2,0 литра развива мощност от 160 к.с., докато 1,5-литровият турбо мотор разчита на 175 к.с. На пазара в Щатите семейството Civic се състои от седан, купе, хечбек с 5 врати, „напомпана” версия Si и хот-хеч Type R.

Още новини с автомобилна тематика четете в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:16 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още