IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Проблем с мигачите принуди Hyundai и Kia да започнат сервизна акция в САЩ

Неизправността засяга над 550 хил. превозни средства от моделите Hyundai Sonata и Kia Sedona, изградени в периода 2015-2017 г.

12:25 | 01.10.21 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg L.P.</em></p>

Снимка: Bloomberg L.P.

Южнокорейското автомобилно дуо Hyundai и Kia Motors започва мащабна сервизна акция в САЩ, която ще засегне над 550 хил. превозни средства заради проблем с мигачите, съобщава Nikkei Asia Review. 

Акцията обхваща Hyundai Sonata, произведен в периода 2015-2017 г., както и хибридната версия от 2016-2017 г. Ще бъдат проверени и автомобилите Kia Sedona, изградени от 2015 г. до 2017 г. 

Проблемът е свързан с мигачите, като според Hyundai софтуерът най-вероятно не интерпретира правилно сигналите, поради което при включване на десен мигач светва левият и обратното.

Според корейския производител няма данни за катастрофи, предизвикани от повредата.

Дилърите на двете марки ще актуализират безплатно софтуера на автомобилите. Hyundai ще започне да уведомява своите клиенти на 19 ноември, докато съобщенията за притежателите на автомобили с марка Kia ще бъдат изпращани от 12 ноември.

В началото на годината Hyundai се сблъска с друга сервизна акция относно 82 хил. превозни средства, свързана с рисковете от възпламеняване на батериите в електрическия кросоувър Kona. Проблемът подчерта рисковете около бързата електрификация на автомобилите и необходимостта от допълнителни технологични разработки за подобряване на наличните модели.

Акцията костваше на концерна около 1 трлн. вона (900 млн. долара), като се очаква разходът да бъде отразен в отчета на Hyundai за четвъртото тримесечие на фискалната година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:24 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още