IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Продажбите на автомобили в САЩ са напът към рекорд през април

Ако позитивните настроения се задържат до лятото, щатската икономика ще устои на натиска на глобалните тенденции за спад

18:50 | 03.05.16 г. 2
Продажбите на автомобили в САЩ са напът към рекорд през април

През април продажбите на автомобили в САЩ вероятно ще отбележат нов връх, изчислява Ройтерс. Очакванията са, че през миналия месец автомобилните компании са реализирали около 1,5 млн. Продажби.

Анализаторите обаче предупреждават, че пазарът се намира в цикличен връх и се очакват понижения в следващите месеци, допълва агенцията.

General Motors са продали 259,5 хил. автомобила през април, което представлява спад от 3,5 на сто. В същото време обаче големият конкурент на компанията - Ford, съобщава за ръст на продажбите на американския пазар от 3,6% до 229,7 хил., посочва The Wall Street Journal

Японската Toyota също съобщава за увеличение на продажбите от 3,8 на сто до 211,1 хил., допълва CNBC. Продажбите на Fiat Chrysler се увеличават с 5,6% през април, подкрепени от търсенето на автомобили с бранда Jeep, произвеждани от компанията.

Автомобилните продажби се разглеждат от анализаторите като ранен индикатор за настроенията на американските потребители. Данните за този месец показват ръст на продажбите на по-скъпите модели, което е доказателство за доверие от страна на купувачите и те си позволяват да похарчат повече, отбелязва и Bloomberg. 

Агенцията отчита забавяне на ръста на продажбите спрямо първото тримесечие, но допълва, че ако тези настроения се задържат до лятото, щатската икономика ще успее да удържи на натиска на глобалните тенденции за спад. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:29 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 0
Ivan.r
преди 7 години
VW имат традиционно нисък пазарен дял в САЩ - народната кола не е за американец измислена.Какво предлага VW - скучен дизайн, надеждност, малък размер, малък двигател, високо икономично.Какво кара американецът - "смел" дизайн, възможно по-голям (SUV?), с мощен двигател, gas guzzler, дреме му за икономията, по възможност бензин.Теглиш чертата и гледаш пазарен дял 2.5-3 % преди 2-3-4 години, още преди скандала с VW. VW Mercedes BMW заедно правят към 6 % от пазара, останалото са японските нисани/тойоти и ония грозотии GM и Ford.Разбира се другата врътка е тъпите регулации за безопасност ама те ще си останат и с ТПТИ ахуху
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 2
aristotel
преди 7 години
А къде е VW ? Подслушваха Меркел принудиха я да сложи забрана на Русия, и сега ще я принудят, и да подпише Търговското сроразумение между САЩ и Европа иначе *** долу хи хи хиЩе печатат долари ще ги пробутват на европейците иначе пистолет в главата. Пък и какво да се притесняват имат Свои бази в Европа само ще завъртят оръдията от Москва към Брюксел, Париж, Рим, и т.н. Европа е превцета просто още не са ни донесли да ядем СЛАМА - отврат а и ислямизирането на Европа абе че Бугария е продадена е ясно но и Европа е наред.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още