Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Продажбите на автомобили в Западна Европа отчитат спад с 8,3% за ноември

Основната причина за това е новият световен хармонизиран тест за превозни средства (WLTP), който беше въведен преди два месеца

Продажбите на автомобили в Западна Европа отчитат спад с 8,3% за ноември

Снимка: Ройтерс

Регистрацията на автомобили в Западна Европа отбелязва ново понижение през ноември в размер на 8,3% главно заради негативното влияние, което оказват новите емисионните тестове, съобщава Ройтерс, позовавайки се на данни от LMC Automotive. 

Още по темата

През ноември продажбите се понижават до 1,05 млн. автомобила спрямо 1,14 млн. броя за същия месец година по-рано.

Основната причина за това е новият световен хармонизиран тест за превозни средства (WLTP), който беше въведен преди два месеца.

Сезонно коригираният годишен коефициент (SAAR) на продажбите от Западна Европа се е повишил до 13,4 млн. превозни средства през ноември, което е своеобразен ръст от 6,1% спрямо октомври, споделят от LMC.

Тези данни се базират на предоставената от всяка страна информация за продажбите на автомобили.

Въпреки подобренията, които се забелязват на годишна база, възстановяването след въвеждането на WLTP изглежда се забавя, посочва Дейвид Оукли, анализатор от LMC.

През октомври продажбите на автомобили също отбелязаха спад от 7,3 на сто на годишна база, като негативната тенденция продължава трети пореден месец през ноември.

Последните положителни месечни резултати бяха отчетени през август, когато регистрациите на нови коли отбелязаха ръст от 31,2 на сто.

По статията работи: Аспарух Илиев

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини
Daimer съкращава 20% от администрацията