IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Продажбите на автомобили в Западна Европа скачат с 8% през април

През април в региона са продадени 1,2 млн. автомобила, сочат анализите на LMC Automotive

12:49 | 06.05.16 г.
Автор - снимка
Създател
Продажбите на автомобили в Западна Европа скачат с 8% през април

Продажбите на автомобили в Западна Европа са се увеличили с 8% на годишна база през април, съобщава Ройтерс, позовавайки се на данните на LMC Automotive. През изминалия месец в анализирания регион са продадени над 1,2 млн. автомобила.

Данните обаче показват, че продажбите намаляват спрямо високите нива, записани през март. Търговията тогава съвпада със традиционно силния край на тримесечието, което е имало негативен ефект върху представянето на сектора през април.

Анализаторите отчитат най-голям ръст на продажбите в Испания - от 21,2% на годишна база,  и в Италия - от 11,5%. По-умерено е увеличението в Германия - в рамките на 8,4 на сто, както и във Великобритания, където продажбите са само с 2% повече спрямо миналия април.

Прогнозите на LMC сочат, че през тази година продажбите на автомобили в Западна Европа ще достигнат до почти 13,2 млн. Това е с 5,3% повече от 2015 година, допълва Ройтерс.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:33 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още