IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Продажбите на PSA Peugeot Citroen са нараснали с 15% през 2017 г.

Продажбите в Китай и Югоизточна Азия обаче са спаднали рязко

12:54 | 16.01.18 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Френският автогигант PSA Peugeot-Citroen съобщи днес, че глобалните му продажби са се увеличили с 15,4 процента миналата година, подкрепени от консолидацията за първи път на новопридобитите марки Opel и Vauxhall. Продажбите в Китай и Югоизточна Азия обаче са спаднали рязко, предаде Франс прес.

В съобщение Peugeot-Citroen уточни, че е продал 3,63 милиона коли в световен мащаб през 2017 година, изоставайки от конкурента си Renault, който е доставил около 3,76 милиона коли на клиенти, за втора поредна година.

Без Opel и Vauxhall, които групата придоби от американския автомобилен концерн General Motors миналата година, продажбите бележат растеж от едва 2,6 процента, се посочва в съобщението.

Продажбите на самата марка Peugeot са скочили с 10,4 процента, главно благодарение на успеха на високопроходимите модели.

Продажбите на Citroen обаче са спаднали със 7,5 процента, а на луксозната марка DS - с 38,5 на сто.

В Китай, който е най-големият в света автомобилен пазар, и в Югоизточна Азия Peugeot-Citroen отчита спад на продажбите от 37,4 процента до 387 000 бройки.

Същевременно продажбите в Близкия изток и Африка са скочили с 54,5 процента до 592 000 коли, особено заради "динамичното представяне на групата в Иран", отбелязва Peugeot-Citroen.

/БТА/

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:25 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още