IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Продажбите на Tesla надхвърлиха тези на Mercedes, BMW и Audi

Потребителите оценяват колата като най-добрия автомобил, който някога са тествали

10:34 | 14.05.13 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Продажбите на Tesla надхвърлиха тези на Mercedes, BMW и Audi

Сигурно сте чували за Model S на Tesla - електрическият автомобил с цена дори повече от 70 000 долара, който „никой не може да си позволи“?  Сега, очевидно, доста хора могат да си го позволят, пише в свой анализ CNN.

Всъщност, според данни на LMC Automovite, през първото тримесечие на годината повече хора са закупили Model S на Tesla в сравнение с близките му по цена автомобили с бензинови двигатели, нареждащи се в топ 3 на германския луксозен сегмент. Около 4 750 са купувачите на Model S в САЩ, докато например само 3 000 души са закупили луксозен автомобил на Mercedes. 

Разбира се, това сравнение е доста условно. Справка в сайта TrueCar.com показва, че началната продажна цена на Mercedes S-класа всъщност е на нивото на крайната продажна цена на Tesla Model S. Също така клиентите не получават данъчен кредит в размер на 7 500 долара при покупката на S-класа или Audi A8. Докато Mercedes, BMW и Audi предлагат на своите клиенти разнообразни модели от автомобили и джипове, то купувачите на Tesla имат възможност да закупят само един модел.

Но като модел на новостартиращ автомобилен производител и с ограничен кръг купувачи, този Model S се представя доста добре на пазара. Това доказват равнищата на продажбите през миналата седмица. В сряда от Tesla обявиха печалба, която надхвърли прогнозите на Wall Street. Продажбите на Model S за една година са се увеличили с 1 000 броя - от 20 000 до 21 000.

Потребителите оценяват колата като най-добрия автомобил, който някога са тествали. Според водещите списания за автомобили общото му представяне разбива класациите им. Но от възможни 100 точки той събра само 99 заради недостатъка му, че не може да измине много дълго разстояние, без да бъде презареден.

Въпреки доскорошните твърдения, че липсва добра мрежа за презареждането на автомобилите, поне за момента обаче, Tesla се представя доста добре.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:21 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
MVA123
преди 10 години
Май идва началото на края на петролната империя на Руснаци и араби.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още