IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Производител на батерии излиза на борсата след сливане със SPAC компания

Romeo Systems планира да се обедини с RMG Acquisition в сделка на стойност 1,33 млрд. долара

16:07 | 06.10.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg L.P.</em></p>

Снимка: Bloomberg L.P.

Производителят на батерии за електрически превозни средства Romeo Systems Inc планира да стане публична компания чрез сливане с компанията за придобиване със специална цел (SPAC) RMG Acquisition Corp в сделка на стойност 1,33 млрд. долара, съобщава Ройтерс.

Очаква се сделката да предостави 384 млн. долара за Romeo, където се включва и инвестиция от 150 млн. долара от превозвача на отпадъци Republic Services и The Heritage Group, частна компания с интереси в енергетиката, рафинирането, химикалите и строителството. 

Акциите на RMG Acquisition поевтиняха с 8,3% до 10,55 долара в търговията преди старта на сесията.

SPAC компанията представлява дружество посредник, което първоначално набира капитал чрез първично публично предлагане (IPO), за да инвестира парите в бъдещо поглъщане/слививане. Докато не бъде извършена сделката, парите се заделят в сметка и се инвестират в краткосрочни държавни облигации на САЩ.

Romeo Systems, която оперира под търговското име Romeo Power Technology, ще използва приходите за разширяване на капацитета и научноизследователската и развойната си дейност за по-нататъшно развитие на системи за съхранение на енергия за търговски превозни средства, се посочва в изявление на дружеството.

След приключване на сделката, което се очаква да се случи в рамките на четвъртото тримесечие на 2020 г., обединената компания ще се появи на фондовата борса в Ню Йорк под символа „RMO“.

Американският производител на авточасти BorgWarner Inc притежава 20% от Romeo Systems, според уебсайта на производителя на батерии. Romeo Systems също разполага с 40-процентен дял в европейско съвместно предприятие за батерии с BorgWarner.

Базирана в Лос Анджелис компания предоставя батерии главно на производители на камиони в Северна Америка и Европа.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:30 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още