IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Производител на зарядни станции планира листване чрез SPAC компания

Сделката би оценила Tritium на 1,2 млрд. долара, трансакцията да генерира около 403 млн. долара приходи

22:00 | 26.05.21 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg L.P.</em></p>

Снимка: Bloomberg L.P.

Производителят на станции за бързо зареждане на електромобили Tritium планира да излезе на борсата чрез сливане с компанията със специално предназначение (SPAC) Decarbonization Plus Acquisition Corp. II, съобщава Bloomberg.

Сделката би оценила Tritium на 1,2 млрд. долара, като се очаква трансакцията да генерира около 403 млн. долара приходи.

След като сделката бъде осъществена, Tritium ще бъде включена в рамките на Nasdaq. 

Компанията произвежда софтуер и хардуер за зарядни станции, включително електрически помпи с големината на хладилник, които разполага в търговските центрове и по отбивките на магистралите в близо 40 страни. Нейните зарядни станции се използват от автомобилни концерни като Volkswagen AG и Ford Motor Co.

Най-бързите съоръжения на Tritium могат да заредят една батерия за 10 минути, така че тя да осигури пробег от 349 километра за електромобила.

През 2020 г. компанията назначи на поста главен изпълнителен директор бившия ръководител на Boeing Co. Джейн Хънтър. Също така тя разшири своите производствени операции извън Австралия, изграждайки съоръжения в Калифорния и Европа.

Tritium обяви миналия месец, че е избрана от американското Министерство на отбраната, за да подпомогне в усилията му да електрифицира своите превозни средства.

Приходите от сделката ще бъдат използвани за разширяване на производствените възможности, изтъква Хънтър, който ще продължи да ръководи компанията, след като тя стане публична.

Той споделя, че около 70% от приходите на Tritium идват от Европа, 20% от Америка и около 10% - от Азиатско-Тихоокеанския регион.

Миналият месец конкурентът ABB Ltd. заяви, че планира да обособи бизнеса си за зареждане на електрически превозни средства в отделна структура и да подготви звеното за потенциално листване.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:14 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още