IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Прокуратурата повдига обвинение на Гон в понеделник?

Обвинение се очаква да получат и бившият мениджър на Nissan Грег Кели, както и самият производител

15:38 | 07.12.18 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Снимка: Ройтерс</p>

Снимка: Ройтерс

Каква е действителната актуална ситуация в случая с Карлос Гон? Според бизнес всекидневника Nikkei прокуратурата в Токио възнамерява да повдигне в понеделник обвинения срещу бившия директор на Nissan. Същото важи и за бившия мениджър на Nissan Грег Кели. Вестникът се позовава на вътрешни за разследването лица.

В допълнение ще бъде повдигнато обвинение срещу самия производител на автомобили. Предполага се, че то ще бъде за това, че в продължение на пет годишни отчета до края на приключилата през март 2015 г. финансова година е била подавана невярна информация. Nissan не коментира материала.

Гон, който също така е и президент на Renault, е в ареста от 19 ноември. Прокуратурата в Токио го арестува по подозрение, че не е декларирал доходи за около 5 милиарда йени (44 милиона долара) за период от 5 години, започващ от 2011 година.

Както Nissan, така и Mitsubishi уволниха Гон от поста му председател на съвета на директорите, докато Renault реши да не уволнява 64-годишния Гон от поста му на председател на съвета на директорите и главен изпълнителен директор след ареста му на 19 ноември.

Всичко по темата четете тук!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:32 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още