IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

PSA Group вижда негативни последици от Brexit за своето производство на Острова

Излизането на Великобритания от ЕС може да причини сериозни щети на автомобилостроенето в страната, смята Максим Пикат от PSA Group

15:50 | 02.10.18 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Максим Пикат, Снимка: Ройтерс</em></p>

Максим Пикат, Снимка: Ройтерс

Ако излизането на Великобритания от Европейския съюз (ЕС) наруши сегашния търговски баланс до степен, до която британските автомобилни концерни бъдат задължени да произвеждат поотделно коли за местния пазар и този на блока, това неминуемо ще окаже негативно влияние върху производството ни в Обединеното кралство. Това мнение изказа вицепрезидентът на френската компания PSA Group Максим Пикат. 

“Правим всичко по силите си, за да развием своя бизнес във Великобритания, да възстановим рентабилността на Vauxhall и Opel, както и да реинвестираме в Лутън“, каза той в интервю пред Ройтерс.

“Излизането на Великобритания от ЕС ще създаде митнически бариери, както и загуба на свободата на движение на хората и стоки. Ако се стигне до този момент, ще трябва да предприемем съответните мерки“, добави Пикат.

Според него ако PSA Group бъде принудена да произвежда автомобили за пазарите на ЕС в страни от блока и такива за Великобритания на територията на Кралството, това непременно ще окаже негативно въздействие върху производството на Острова.

„Все още не е ясно какво може да се случи и нямаме намерение да наказваме Великобритания заради това“, сподели Пикат, като допълни: „Ще разгледаме нашите два завода в страната, състоянието на нашия бизнес там и ще търсим решение“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:49 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още