IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

PSA Peugeot-Citroen остава във френски ръце

Правителството на Франция ще инвестира около 1,5 млрд. евро, като същата сума ще даде и китайската Dongfeng

13:03 | 23.10.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Автомобилният концерн PSA Peugeot Citroen ще си остане френски, въпреки участието в него на китайската компания Dongfeng. Това заяви министърът на производството на Франция Арно Монтбур в интервю за вестник Le Parisien.

"Компанията остава във Франция и ще продължи да бъде френска, подчерта министърът. Peugeot-Citroen се сблъска със сериозни неприятности, но въпреки тях главната цел си остава активизация на дейността на концерна и набиране на нов персонал.”

Според телевизионния канал BFM, правителството на Франция ще инвестира около 1,5 млрд. евро в PSA, като същата сума ще даде и китайската Dongfeng. По този начин двете страни ще станат главни акционери в концерна, като ще притежават от 20 до 30 процента от акциите му. При новото положение техният дял най-вероятно ще прескочи този на семейство Пежо, който в момента е 25,4 процента.

От своя страна министърът на икономиката и финансите на Франция Пиер Московиси бе категоричен, че ръководството на Peugeot продължава поетия курс на разширяване на връзките със своите партньори, и най-вече с General Motors и Dongfeng.

Още новини с автомобилна тематика четете в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:51 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още