IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Първата зарядна станция на Tesla в София ще е в мол Paradise

Съоръжението ще бъде завършено през четвъртото тримесечие на годината

17:39 | 23.06.21 г.
<p>
	<em>Снимка: Qilai Shen/Bloomberg</em></p>

Снимка: Qilai Shen/Bloomberg

Първата зарядна станция на Tesla в София ще се намира на паркинга в мол Paradise на бул. „Черви връх“. Това се вижда от сайта на Tesla Motors Club (TMC), независима онлайн общност на Tesla. Междувременно адресът вече се вижда и в специализирания сайт за зарядни станции plugshare.com. Интересен момент е също така, че в този мол има друга зарядна станция - на Eldrive, която обслужва и автомобилите от услугата за наем на електрически автомобили Spark. 

На сайта на Tesla е посочен срок на завършване на обекта през четвъртото тримесечие на годината. В началото на годината също на сайта на Tesla бе обявено, че ще втората българска станция ще е именно в столицата София. Тогава планът бе тя да заработи през второто тримесечие на 2021 г.

Първата зарядна станция на Tesla в България беше открита през 2020 г. Тя се намира пред хотел „Империал“ в Пловдив, както Investor.bg съобщи първи. Зарядната станция в Пловдив е с четири колони за зареждане и по всяка вероятност ще бъде от предното поколение на технологията Supercharger V2. Преди време тя получи актуализация и вече може да зарежда не само с до 120 kW, а с до 150 kW. По-бързо може да се зарежда само с последната генерация - Supercharger V3. 

Едновременно с нея компанията откри станции и в Сърбия – в Белград и Алексинац, близо до Ниш, като част от коридора между Западна Европа и Турция.

Над 20 са станциите на компанията в Австрия, две са работещите станции в Румъния – в Букурещ и Тимишоара, като още три са в процес на изграждане – в Сибиу, Питещ и Констанца.

В Гърция работи една станция на Tesla в Атина, като се строят още три – в Солун, Патра и Ламия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:34 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още