IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Работници на Mercedes в Щутгарт искат да правят електрически двигатели

В същото време организацията Zentrum Automobil печели все повече привърженици в Щутгарт с кампания за прекратяване на прехода към по-чисти електромобили

12:52 | 13.12.21 г.
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Akos Stiller/Bloomberg</em></p>

Снимка: Akos Stiller/Bloomberg

В отговор на ускоряващата се електрификация в портфолиото на германската марка премиум автомобили Mercedes-Benz представители на работническите организации в рамките на компанията призоваха за производство на допълнителни компоненти, свързани с електромобилите в завода в Унтертюркхайм край Щутгарт. 

„За да изграждаме платформи за електромобили, трябва да обособим и производство на електрически двигатели тук в дългосрочен план“, споделя председателят на профсъюза Микаел Хеберле, цитиран от Automobilwoche.

В началото на декември Daimler, компанията майка на Mercedes, представи амбициозна стратегия на стойност над 60 млрд. евро, която е свързана с бизнеса ѝ с леки автомобили и микробуси. Планът ще покрие дейността на Mercedes за периода 2022-2026 г .

„Нашата цел е технологично лидерство в сегмента на луксозните автомобили и в областта на първокласните микробуси, като същевременно останем отдадени на нашите амбициозни цели за маржа“, заяви главният изпълнителен директор на Daimler Ола Калениус.

В неделя (12 декември) Daimler обяви, че ще преустанови работа в завода на Mercedes в Унгария в продължение на месец заради продължаващия недостиг на чипове и други компоненти.

Електрификацията и загърбването на конвенционалните коли предизвика разрив в рамките на германските синдикати. Дясната организация Zentrum Automobil печели все повече привърженици сред работниците на Porsche и Daimler в Щутгарт със своята кампания за прекратяване на прехода към по-чисти електромобили и запазване на традиционните работни места.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:12 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още