IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Работници в завод на Fiat обявиха стачка заради трансфера на Роналдо

Служителите в завода в Мелфи протестират срещу платената за футболиста сума

11:47 | 12.07.18 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Работниците в завода на Fiat в Мелфи, Италия, обявиха стачка заради трансфера на Кристиано Роналдо от „Реал” (Мадрид) в „Ювентус”. Привличането на португалеца ще струва 105 млн. евро на италианския клуб и профсъюзите считат, че такива разходи са недопустими във времена, когато служителите имат финансови трудности, съобщава Football Italia.

Най-голяма профсъюзна организация в Италия - Unione Sindacale di Base, смята, че голяма част от средствата по трансфера на Роналдо ще бъдат осигурени от холдинг Exor. Холдингът притежава почти 30% от Fiat Chrysler и 64% от "Ювентус.

Представители на организацията припомнят, че собствениците на двете марки непрекъснато твърдят колко са трудни времената за двете компании и как всичко ще се оправи с пускането на нови модели, които така и не се появяват.

Служителите са категорични, че средствата трябва да бъдат инвестирани в производството, а не да бъдат харчени за футболисти. Според тях именно хилядите сътрудници и работници носят печалба на холдинга, но самите те те получават нищо от това.

Предриятието в Мелфи е едно от най-модерните в света, като в него бяха инвестирани над милиард евро. Сега на конвейра в FCA Melfi се произвеждат Fiat 500X и Jeep Renegade, а общият брой на работещите в завода е 8000 души.

Още подобни новини четете в сайта на Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:06 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още