IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Регистрациите на Tesla в Калифорния са се свили наполовина

Данните са за второто тримесечие на годината

12:15 | 16.07.20 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Stefan Wermuth/Bloomberg</em></p>

Снимка: Stefan Wermuth/Bloomberg

Регистрациите на превозни средства на Tesla са се свили почти наполовина в американския щат Калифорния през второто тримесечие, сочат данни на компанията за пазарни проучвания Cross-Sell, предава Ройтерс.

Повечето части от Съединените щати бяха под наложени от властите блокади между април и юни, за да се справят с разпространението на коронавируса, който засегна производството и доведе до срив в продажбите на автомобили.

Единственият американски завод на Tesla в Калифорния беше затворен за шест седмици от въпросното тримесечие.

Докладът показва още, че регистрациите в Калифорния, водещ пазар за електромобили, са потънали с близо 58% спрямо година по-рано до 9774 коли в рамките на тримесечието, завършило през юни 2020 г.

Регистрациите на Model 3 в щата, които представляват над половината от общите регистрации, са спаднали с 63,6% до 5951 превозни средства.

Общите регистрации на автомобили в 23 щата, от които са събрани данни, са се понижили с почти 49 на сто до 18 702 коли.

По-рано този месец производителят на електромобили успя да надмине прогнозите на анализаторите за продажбите на негови автомобили през второто тримесечие, показвайки съвсем различно представяне от потъващите продажби в автомобилната индустрия, след като блокадата заради Covid-19 накара хората да останат в домовете си.

Данните за регистрациите могат да не отразяват точния брой продажби през тримесечието, тъй като регистрациите в САЩ обичайно отнемат около 30 дни от момента на продажбата.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:46 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

1
rate up comment 9 rate down comment 4
kane
преди 3 години
Продажбите може и да са с 50% надолу, но акциите са с 50% нагоре - и това е важното за една зомби компания и едни зомби последователи...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още