IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Renault и Nissan обмислят промяна в структурата на алианса си

Целта е да се възроди сделката за сливане на Renault и Fiat

14:09 | 03.08.19 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Renault SA и Nissan Motor са провели преговори за намаляване на дела на Renault в японския производител на автомобили, което може да помогне на френската компания да започне отново преговорите за сливане с Fiat Chrysler Automobiles, пише Wall Street Journal.

Двете страни обмислят плановете, според които Renault ще намали своя дял от 43,3% в Nissan - ход, който има за цел да ребалансира глобалния им съюз, посочва изданието, позвавайки се на вътрешни мейли, както и на източници, запознати с разговорите.

Всяко свиване на дела ще се нуждае от одобрението на Франция, която притежава 15% от Renault.

Говорителка на Nissan е отказала да коментира въпроса. Представители на Renault и на френското правителство не са отговорили веднага на запитването за коментар.

Преговорите за сливане на Fiat и Renault се провалиха през юни, когато контролиращата Fiat фамилия се оттегли от сделката, докато френското правителство поиска повече време, за да убеди част от представителите на Nissan.

Разговорите за промяната на структурата на алианса, които са още в ранен етап, са започнали след разпадането на сделката между Renault и Fiat. Те могат да доведат до първоначален меморандум за разбирателство по преструктурирането най-рано през септември, гласят вътрешни имейли.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:11 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още