IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Renault намалява сътрудничеството си с Daimler

Renault-Nissan-Mitsubishi ще назначат трима мениджъри, които ще отговарят за връзките с други производители

15:35 | 27.06.21 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Снимка: Bloomberg LP</p>

Снимка: Bloomberg LP

Алиансът Renault-Nissan-Mitsubishi ще преразгледа сътрудничеството с Daimler, като ще подходи към него по същия начин като към другите производители, съобщава Automotive News, която се позовава на три анонимни източника.

Целта на трите марки е да бъде преразгледано споразумението, подписано през 2010 година, за да може то да бъде приспособено за специфичните нужди на всяка от трите нови марки. Промяната на курса спрямо германския концерн се случва в момента на оттеглянето на Жак Вердон – изпълнителен директор на алианса, който отговаряше именно за сътрудничеството с Daimler.

След пенсионирането на Вердон трите марки ще назначат трима мениджъри, които ще отговарят за връзките с други производители. Новият план бележи поредната промяна след края на ерата на Карлос Гон, който беше в основата на сътрудничеството с Daimler. Той беше арестуван през 2018 година за финансови престъпления, но избяга от Япония и в момента живее в Ливан.

Повече за проблемите между марките вижте в продължението на материала в Automedia.bg!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:03 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още