IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Renault показа новия Megane

Моделът следва дизайна на Talisman

22:45 | 07.09.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Renault </em></p>

Снимка: Renault

Новото поколение на Renault Megane вече не е тайна. Френската автомобилна компания разкри първите подробности за модела, както и показа серия официални снимки.

Информацията не е особено изчерпателна - всички подробности ще станат ясни следващата седмица във Франкфурт. Към момента можем да видим, че четвъртото поколение на Megane е решено в най-новия стил на марката, като следва зададените от седана и комбито Talisman форми и похвати.

Така например новият Renault Megane демонстрира специфичен светлинен подпис отпред във формата на „С“, който прелива в предната броня. Същото решение е използвано и за задната част, като тук елементът е видим и през деня.

„В изключително конкурентния сегмент на компактните хечбеци, беше необходимо новият Megane да се отличава от пръв поглед“, подчертава Франк Льо Гал, отговорник за екстериорния дизайн на модела.

Четвъртият Megane е изграден на нова платформа, като има различни габарити. В сравнение с Megane 3, новият модел е по-нисък с 25 мм, като предната и задната следи са увеличени съответно с 47 мм и с 39 мм. Освен това междуосието му е по-дълго с 28 мм, което се отразява положително както на пътното поведение, така и на пространството в салона.

Информация за задвижващите агрегати на модела липсва. Спекулира се обаче, че в гамата ще попаднат новите мотори с турбо на компанията, а изборът от трансмисии ще бъде между ръчна с 6 степени и автоматична с два съединителя.

Бензинови:
    0.9 Tce 90 к.с. и 135 Нм
    1.2 Tce 130 к.с. и 205 Нм
    1.6 Tce 150 к.с.
    1.6 Tce 200 к.с. и 260 Нм
    1.8 Tce 280 к.с. (Megane RS)
Дизелови:
    1.5 Dci 95 к.с. и 245 Нм
    1.5 Dci 110 к.с. и 260 Нм
    1.6 Dci 130 к.с. и 320 Нм
    1.6 Dci 160 к.с. 380 Нм

Още при премиерата на модела ще бъде налична специална версия, носеща инициалите GT. Този модел, създаден в духа на автомобилите на Renault Sport, се отличава с различна предна броня, по-големи въздуховоди, модифицирана решетка на радиатора, два хромирани ауспуха, дифузьор в стил Формула 1, баджове Renault Sport, 18-инчови джанти, специален интериор и др.

Още снимки вижте в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:40 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още