IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Renault продължава обсъжданията за сливане с Fiat Chrysler в сряда

Евентуална сделка би създала третия по големина автомобилостроител в света след германския Volkswagen и японската Toyota

20:54 | 04.06.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Френският автомобилостроител Renault отлага решението за това дали да започне преговори за сливане с Fiat Chrysler Automobiles - FCA, предадоха световните агенции, съобщава БТА.

Съветът на директорите на Renault съобщи днес след срещата си в централата на Renault в Булон Биянкур край Париж, че ще заседава отново утре, за да продължи "да проучва с интерес" предложението на Fiat Chrysler за сливане.

Fiat Chrysler изглади ключови различия с Франция по предложението си за сливане с Renault, съобщиха днес пред Ройтерс трима източници.

Компромисът по въпроса за влиянието на френското правителство върху общата компания Fiat Chrysler - Renault може да разчисти пътя пред директорите на френската компания да одобря рамково споразумение и да започнат дълъг процес на пълно сливане, ако не изникнат нови проблеми на срещата им.

Франция, най-големият акционер на Renault с дял от 15 процента, настоява за собствено, гарантирано място в новия съвет на директорите и за ефективно вето върху бъдещите назначения на главния изпълнителен директор.

След среднощни разговори с Джон Елкан, председателя на борда на италиано-американския автомобилопроизводител, е одобрен компромис, с който френското правителство получава едно от четирите места в съвета, които се дават на Renault, колкото ще има и Fiat Chrysler, посочват източниците.

Евентуална сделка би създала третия по големина автомобилостроител в света след германския Volkswagen и японската Toyota.

Ако се включат и японските партньори на Renault Nissan и Mitsubishi, новата група би станала световен лидер с продажби от над 15 милиона коли годишно, отбелязва Fiat Chrysler.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:55 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още