IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Renault ще произвежда два модела за Mitsubishi за европейския пазар

Все още не е ясно за кои модели става въпрос и къде ще се сглобяват

15:08 | 10.03.21 г.
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Christophe Morin/Bloomberg</em></p>

Снимка: Christophe Morin/Bloomberg

Френският автомобилен производител Renault ще започне изграждането на два модела за японския концерн Mitsubishi Motors, които ще се продават на европейския пазар, съобщиха двете компании, цитирани от Ройтерс.

Причината за ангажимента на Renault е решението на японския производител да прекрати развитието на собствените си модели в Европа.

Двете компании са част от тристранния алианс, в който влиза още Nissan Motor Co. Взаимната подкрепа е свързана с проблемите на индустрията, с които се сблъсква, докато се опитва да се възстанови от щетите, нанесени от пандемията от коронавирус. 

Произведените коли за Mitsubishi ще помогнат на Renault да съживи приходите от „продажби чрез партньори“, след като отчете рекордно голяма загуба за 2020 г.

Сделката позволява на Mitsubishi да запази присъствието на своите модели в Европа, без да се придържа към плана си за замразяване на развитието в региона, докато намалява разходите. Моделите ще се продават от 2023 г., става ясно от изявлението на двете компании.

Те не разкриват къде ще се произвеждат автомобилите, както и какви модели с марка Mitsubishi може да се очакват на европейския пазар.

Някои от най-продаваните градски автомобили, като Clio, се произвеждат извън Франция, в Словения и в Турция. Източник, запознат с въпроса, заяви, че дискусиите с Mitsubishi не са съсредоточени върху френските фабрики.

Приходите на Renault от продажби чрез партньори, които включват модели на Nissan, бяха силно засегнати през последните месеци.

Френската компания ще прекрати производството на някои модели, изграждани за Stellantis, която беше сформирана след сливането между PSA Group и Fiat Chrysler.

Renault също проучва варианти за съвместно разработване на поне един модел ван с германския Daimler, съобщиха източници пред Ройтерс миналия месец.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:50 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още