IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Renault свиква среща на борда за избор на нов председател и изпълнителен директор

Ръководителят на Michelin Жан-Доминик Сенар и оперативният директор на Renault Тиери Болоре са спрягани за заместници на Карлос Гон

16:47 | 22.01.19 г.
<p>
	Ръководителят на Michelin Жан-Доминик Сенар.<em> Снимка: Ройтерс</em></p>

Ръководителят на Michelin Жан-Доминик Сенар. Снимка: Ройтерс

Френската автомобилна компания Renault свиква среща на борда на директорите, която има за цел да избере нов председател и главен изпълнителен директор на мястото на арестувания Карлос Гон, съобщава Ройтерс. 

С това концернът иска да потуши напрежението, което ескалира в последните седмици с партньора му Nissan на фона на обвиненията на японската прокуратура срещу Гон.

По време на срещата ще бъдат обсъдени както кандидатурата на ръководителя на Michelin Жан-Доминик Сенар за председател на борда, така и повишението на оперативния директор Тиери Болоре до главен изпълнителен директор.

Renault потвърди, че извънредната среща е била планирана за четвъртък, но говорител на компанията отказа да предостави повече информация относно дневния ред на събитието.

Предстоящото решение за позициите ще отвори нова страница в историята на концерна, който в партньорство с Nissan се превърна в глобален автомобилен гигант.

В момента Renault притежава 43,4% от акциите на Nissan, както и право да назначава ръководителя на компанията и членовете на съвета на директорите. Японският автомобилен производител пък държи 15 на сто от акциите на Renault и няма право на глас във френската компания.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:41 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още