IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Rivian освободи оперативния си директор заради структурни промени в ръководството

Франк Клайн ще смени от 1 юни Чарли Мванги на поста

18:45 | 27.05.22 г.
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg L.P.</em></p>

Снимка: Bloomberg L.P.

Rivian Automotive Inc. прави рокади в редиците на своето ръководство, като последният пример за това е освобождаването на шефа на производството – опит на подкрепения от Amazon.com Inc. американски електромобилен концерн да преодолее някои затруднения.

Автопроизводителят се разделя със своя оперативен директор Чарли Мванги, заяви главният изпълнителен директор Робърт Скаринг в имейл, изпратен до служителите и видян от Bloomberg. 

На неговия пост ще застане от 1 юни Франк Клайн, бивш мениджър в Magna International Inc.

Реорганизацията предвижда отделяне на бизнеса с търговски автомобили, който включва микробуси за доставка, произвеждани за Amazon, от звеното за търговия на дребно, което прави електрическите модели R1T и R1S.

„Това е важен момент за нашия разрастващ се бизнес, като всичко това се случва в изключително предизвикателна среда“, пише Скаринг. "Ние сме добре позиционирани за дългосрочен успех, но трябва непрекъснато да оценяваме нашата работа", добавя той.

Съгласно промените, много от представителите на мениджърския екип на Rivian за производството, инженеринга и веригите на доставка ще докладват директно на главния оперативен директор Клайн.

Rivian се бори с недостига на компоненти и с производствените затруднения, откакто стартира дейността по сглобяване на своите продукти в края на миналата година.

Компанията нашумя като конкурент на Tesla Inc. и записа най-мащабното първично публично предлагане (IPO) през 2021 г. Въпреки това акциите ѝ поевтиняха с над 70% през тази година заради серия от мениджърски грешки.

Rivian позиционира марката си като бранд, насочен към семейства, търсещи приключения. Но компанията се сблъска с проблеми с репутацията, най-вече заради смущаваща поредица от съобщения, в които информираше, че покачва цените на своите превозни средства.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:05 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още