IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Rivian води начални преговори за завод във Великобритания

За момента преговорите с британските власти са в ранен етап, а самата инвестиция може да е на стойност над 1 млрд. паунда

15:50 | 31.07.21 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Patrick T. Fallon/Bloomberg</em></p>

Снимка: Patrick T. Fallon/Bloomberg

Rivian Automotive Inc., производителят на електрически автомобили, подкрепен от Amazon.com Inc. и Ford Motor Co., води преговори с британското правителство за строителството на първия си завод извън САЩ, който се очаква да бъде разположен край британския град Бристол. За това съобщава Bloomberg, позовавайки се на информация от Sky News.

Инвестицията по всяка вероятност ще включва и голям пакет от мерки за държавна помощ. Засега обаче Великобритания все още има немалка конкуренция от Германия и Холандия, посочват източници от индустрията пред Sky.

За момента преговорите с британските власти са в ранен етап, а самата инвестиция може да е на стойност над 1 млрд. паунда (1,4 млрд. долара), казват още запознатите.

Самият премиер Борис Джонсън е проявил интерес към напредъка на преговорите, въпреки че те все още не са в напреднал етап, съобщава Sky. Привличането на екологични инвестиции във Великобритания е ключова част от плана на Джонсън за развиването на климатичния дневен ред на Великобритания след Brexit.

Gravity – кампус край Бристол, разположен на 616 акра, е вероятното място за новия завод.

Компанията вече разглежда и обекти за втори завод в САЩ.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:58 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още