IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Rolls-Royce очаква годишна печалба в ниските граници на прогнозите

Разходите, свързани с двигателите Trent 1000, които задвижват самолетите 787 Dreamliner на Boeing, продължават да затрудняват компанията

20:15 | 07.11.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Източник: Ройтерс</em></p>

Източник: Ройтерс

Британската промишлена група Rolls-Royce заяви, че годишната ѝ печалба и паричните потоци ще са в ниските граници на прогнозите, тъй като трябва да се покрият разходите за ремонт на двигателите Trent 1000, които задвижват самолетите 787 Dreamliner на Boeing.

В пълния финансов анализ относно разходите, засягащи най-новата версия на турбината TEN, се посочва вероятността за еднократна такса в размер на 1,4 млрд. паунда (1,8 млрд. долара) от оперативната печалба за 2019 г., според изявление от четвъртък на базираната в Лондон компания.

Докато търговията отчита подобрение от началото на полугодието, разходите, свързани с Trent 1000 продължават да затрудняват компанията, като подразделението за енергийни системи отложи някои проекти, съобщават от Bloomberg.

В следствие на това растежът на продажбите е в ниския до среден процентен диапазон.

Rolls-Royce заяви през септември, че подмяната на компонентите, вградени в двигателите Trent 1000, които са с по-ниска издръжливост спрямо очакваната, ще забави връщането в експлоатация на самолетите 787 до второто тримесечие на следващата година.

Компаниите, ползващи Dreamliner, включват British Airways, Norwegian Air Shuttle ASA и Virgin Atlantic Airways.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:56 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още