IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Rolls-Royce потвърди, че работи върху електрическия модел Silent Shadow

Електрификацията пасва идеално на Rolls-Royce, тъй като автомобилите на марката работят с ниски нива на шум, изтъква ръководителят на бранда Торстен Мюлер-Отвос

17:10 | 28.05.21 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg L.P.</em></p>

Снимка: Bloomberg L.P.

Марката луксозни автомобили Rolls-Royce потвърди, че работи върху електромобил, наречен Silent Shadow, докато британската компания пренасочва фокуса си към екологичните превозни средства, съобщава Bloomberg.

Миналата година звеното на германския концерн BMW AG регистрира търговска марка в германското патентно ведомство под името Silent Shadow, който ще представлява своеобразен реверанс към модела Silver Shadow, продаван от 1965 до 1980 г. 

За момента обаче ръководителят на Rolls-Royce Торстен Мюлер-Отвос не разкрива потенциалната дата за пазарния дебют на луксозния автомобил.

 "Това все още е тайна", заяви той в интервю за Bloomberg. "Но, разбира се, очевидно е, че това ще бъде чисто нов Rolls-Royce, бъдете сигурни", добавя той.

По-строгите регулации относно въглеродните емисии принуждават автомобилни концерни в Европа и по света да инвестират в разработката на електрически превозни средства и такива, задвижвани с водород и алтернативни горива, загърбвайки постепенно базираните на петрола бензин и дизел. Rolls-Royce е стимулиран и от решението на британското правителство да забрани от 2030 г. продажбата на нови бензинови и дизелови превозни средства.

И докато част от тръпката да караш автомобил Ferrari е свързана с ръмженето на двигателя, според Мюлер-Отвос по-тихата работа на двигателя на Rolls-Royce ще помогне на тези автомобили по-бързо да възприемат технологиите на електрическото задвижване.

"Електрификацията пасва идеално на Rolls-Royce - въртящият момент е супер безшумен", изтъква още изпълнителният директор на марката. "Ние не сме известни с ревящите силни двигатели и шумовете от изпускателната система, а това е голяма полза", добавя той.

Въпреки че пандемията от коронавирус помрачава търсенето на превозни средства в много региони по света, резервациите на Rolls-Royce вече покриват производството за година напред. Поръчките започнаха да нарастват силно от четвъртото тримесечие на миналата година, тъй като пандемията отприщи тенденция към по-свободно харчене, изтъква Мюлер-Отвос.

"Много от тях (клиентите) виждат колко бързо може да свърши животът и затова е добре да му се радваме днес и да не отлагаме нищо за бъдещето“, добавя ръководителят на автомобилната марка.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:56 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още