IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Само 5 човека протестираха в завода на Fiat срещу трансфера на Роналдо

Стачката трябваше да тръгне от завода в Мелфи в Южна Италия, където за FIAT се трудят 1700 човека

12:42 | 17.07.18 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Роналдо при посрещането му в Италия. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Роналдо при посрещането му в Италия. Снимка: Ройтерс

През миналата седмица новината, че работниците на FIAT планират да организират стачка срещу покупката на Кристиано Роналдо от Ювентус, успя да взриви социалните медии в световен мащаб. Стачката срещу трансфера на португалеца беше организирана от един от малките профсъюзи в италианския автомобилен производител, но днес за началото на протеста се явиха едва 5 човека.

Стачката трябваше да тръгне от завода в Мелфи в Южна Италия, където за FIAT се трудят 1700 човека. Медиите изчислиха, че в случая 0,3 процента от работещите там са против това Ювентус да купи Роналдо. В Мелфи FCA произвежда FIAT 500x, Punto и Jeep Renegade.

Говорител на FCA определи протеста като „провал” и допълни, че в случая профсъюзът USB изобщо няма право да претендира, че представлява работниците. Ювентус, както и FIAT Chrysler са под контрола на семейство Аниели. Големите профсъюзи във FCA обявиха, че няма да подкрепят тази стачка и я определиха като „опит за привличане на вниманието”.

Продажбата на Роналдо от Реал на Ювентус за 100 милиона евро беше договорена на 10 юли, след като стана ясно, че португалецът е изявил желание да напусне мадридския клуб.

Още подобни новини четете в сайта на Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:54 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още