IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

САЩ спират продажбата на коли без камера за задно виждане

Целта на промяната в закона е да се намалят инцидентите с възрастни хора и деца

17:57 | 10.05.18 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Автомобилните производители вече ще трябва задължително да инсталират камера за задно виждане на всички свои модели за американския пазар. Това изискване влезе в новите разпоредби на закона, изготвен от министерството на транспорта на САЩ.

Целта е да се увеличи безопасността на пешеходците. Според поправките в закона камерата трябва да визуализира изображението на дисплея на автомобила или на огледалото за обратно виждане. Нововъведението се отнася не само за леките коли, но и за товарните автомобили с тегло до 4,5 тона.

В САЩ често възникват инциденти, при които автомобилите бутат по-възрастни хора или деца при движение на заден ход. Промените в закоа бяха въведени предимно за тяхната защита. Законодателите смятат, че въвеждането на задължително използване на камера за обратно може да намали значително броя на такива инциденти.

Местните медии посочват, че много скоро в САЩ ще станат задължителни също така системите за екстремно спиране, следенето на "мъртвата точка" и др. За тяхното въвеждане настоява американският застрахователен институт за пътна безопасност.

Още новини от сектора на автомобилите четете в Automedia.bg!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:14 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още