IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сервизна акция за DSG трансмисиите на Volkswagen

Става дума за пазарите на Австралия и Нова Зеландия, където са засегнати автомобили от Volkswagen, Audi и Skoda

12:04 | 12.06.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка: Volkswagen</p>

Снимка: Volkswagen

Германската автомобилна компания Volkswagen обяви началото на сервизна акция за свои модели, оборудвани с автоматична DSG трансмисия. Тя засяга пазарите на Австралия и Нова Зеландия, където за проверка и ремонт са привикани автомобили от марките Volkswagen, Audi и Skoda, пише Аutocar.

Първоначално сервизната акция е била обявена само за моделите на марката Volkswagen, но 24 часа по-късно се е появило аналогично съобщение и за Audi и Skoda, сочи информацията. Не се съобщава точният брой на засегнатите коли, но сред тях присъстват моделите Caddy, Golf, Jetta, Polo и Passat, произведени между юни 2008 и септември 2011 година.

Акцията е стартирана след оплакване от клиенти на компанията в Австралия и Нова Зеландия, които са докладвали за загуба на мощност при техните коли. От Volkswagen уточняват, че евентуалният проблем се крие в електрониката на въпросната автоматична трансмисия със седем предавки и два съединителя.

Припомняме, че преди няколко месеца в Китай стартира сервизна акция заради аналогичен проблем. Тя засегна над 380 000 коли на немската компания. Тези автомобили са оборудвани със същата DSG трансмисия - DQ200, която обаче е произведена в Китай и се използва само за модели, предназначени за местния пазар. За останалите пазари, включително Австралия и Нова Зеландия, трансмисиите се произвеждат в Германия.

От немската автомобилна компания приканват всеки свой клиент, който има притеснение за проблем с DSG трансмисията, да се свърже с дилър на марката.

Още новини с автомобилна тематика четете в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:27 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още