IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Шанхай ще ускори премахването на забраната за чуждестранни инвестиции в Китай

След срещата между Илон Мъск и кмета на Шанхай Ин Юн китайският автомобилен пазар ще се отвори за външни инвеститори

16:33 | 12.07.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Шанхай ще ускори опитите да сложи край на забраните за чуждестранни инвестиции в автомобилния производствен сектор, заяви представител на местната управа, малко след като Tesla обяви, че ще построи свой завод в града.

По-рано тази година Китай реши да премахне ограниченията за чуждестранни собственици на компании, които произвеждат хибридни или изцяло електрически автомобили, както и за всички останали автомобилни предприятия до 2022 г., припомня Ройтерс.

Съобщението отбеляза сериозна промяна в политиката на най-големия световен автомобилен пазар, който беше ограничил чуждестранните инвестиции в сектора do 50% през последните две десетилетия.

Хуанг Оу, заместник-директор на Шанхайската комисия за икономика и информационни технологии, каза по време на пресконференция, че градската управа се е ангажирала да съдейства при подготовката на съвместния проект с Tesla, който ще бъде и най-мащабният инвестиционен проект в Шанхай.

"Следващата стъпка е градската управа да стартира подкрепата за проекта възможно най-скоро“, добави Оу.

„Във връзка с тези планове ние ще ускорим отмяната на забраната за чуждестранни инвеститори в автомобилния производствен сектор“, каза още той.

Оу отказа да коментира мащабите на проекта, както и точния старт на строежа на завода с капацитет от 500 хил. електромобила годишно.

Изпълнителният директор на Tesla Илон Мъск сключи сделка във вторник за изграждането на нов и изцяло притежаван от неговата компания завод в Шанхай - първото предприятие на Tesla извън рамките на САЩ, което ще удвои размера на производството на компанията в световен мащаб.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:05 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още