IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Шефът на Fiat-Chrysler продал акциите си след офертата от Renault

През януари тази година Манли получи близо 1,4 милиона акции от компанията като еднократни бонуси и поощрения

18:44 | 31.05.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Главният изпълнителен директор на FCA Fiat-Chrysler Майк Манли е продал една четвърт от личните си акции в компанията - броени часове след оповестената официално оферта за сливане с Renault, предава Bloomberg. Манли е декларирал продажбата пред финансовите власти в Холандия, където е регистрирана FCA.

Той е продал книжа на стойност почти 3,5 млн. долара -  250 000 акции за по 13,85 долара всяка.

На борсата в Милано книжата на Fiat Chrysler отчетоха спад от 5,1 на сто. Акциите страдат от търговските конфликти на САЩ, в които сега бе въвлечено и Мексико.



55-годишният Манли, който зае поста след внезапната смърт на Серджо Маркионе, се е възползвал положителния ефект от съобщението за интереса на Renault, което повиши цената на книжата на FCA с цели 8 на сто (до 12.4 евро за бройка). В този ден акциите на Renault поскъпнаха с 12% до 56 евро за брой.

В момента офертата на FCA се разглежда от Борда на директорите на Renault. По информация на Ройтерс то предвижда председателят на борда на FCA и основен акционер във Fiat Джон Елкан да оглави евентуалната обща структура, шефът на Renault Жан-Доминик Сенар да стане изпълнителен директор, а на Манли да бъде предложена позицията на оперативен директор.

През януари тази година Манли получи близо 1,4 милиона акции от компанията като еднократни бонуси и поощрения. Той продаде 346 хиляди акции през март и после още около 100 000 в началото на май. Заедно с последната сделка приходите му достигат 10 милиона долара.

Манли все още притежава почти 700 000 акции, които при текущите цени струват над 9,4 милиона долара. Според изявление на FCA той нарочно е изчакал да бъде обявено предложението към Renault, за да не бъде обвинен в нелегално ползване на вътрешна информация. На практика обаче Манли е спечелил от отлагането.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:27 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още