IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Шефът на марката VW ще отговаря и за работата в Skoda и Seat

Този ход означава, че планът на Херберт Дийс да назначи двама оперативни директори за координиране на разработките между брандовете, ще отпадне

16:49 | 28.06.21 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Liesa Johannssen-Koppitz/Bloomberg</em></p>

Снимка: Liesa Johannssen-Koppitz/Bloomberg

Ръководителят на едноименната марка на германската автомобилна група Volkswagen Group Ралф Брандщетер ще наблюдава работата на брандовете Skoda и Seat, като този ход означава, че главният изпълнителен директор на най-големия автомобилен концерн в Европа Херберт Дийс се отказва от плановете си да назначи двама оперативни директори, за да подобри рентабилността на производителя, съобщава Automotive News Europe.

Сред марките под чадъра на Volkswagen влизат още Audi, Porsche, Bentley, Bugatti и Lamborghini.

Брандщетер, който управлява марката Volkswagen – най-големият бизнес на германския концерн по отношение на продажбите, ще контролира всички марки, насочени към масовия пазар. Той ще бъде подкрепен от Андреас Валинген, главен стратег във VW. 

Това ще постави Брандщетер над ръководителите на марките Skoda и Seat – Томас Шефер и Уейн Грифитс, както и над Карстен Интра, който ръководи бизнеса с лекотоварни търговски превозни средства на VW.

Дийс предложи план за назначаване на двама оперативни директори, които да наблюдават работата на Skoda и Seat, както и бизнеса на луксозните марки, за да координират техните действа и да избегнат застъпване на стратегиите по отношение на новите продукти.

Търговските директори на марките под контрола на VW се оплакват, че Skoda и Seat разполагат с несправедливо предимство, използвайки технология, разработена във Волфсбург и финансирана от основната марка.

Твърде амбициозен план

Сложната структура на ръководството на Volkswagen не позволява на Дийс да реализира своята идея за назначаване на двама ветерани, които да наблюдават вътрешните операции.

Още преди решението на компанията да добави още задължения за Ралф Брандщетер, съществуват съмнения дали избраните от Дийс ръководители ще успеят да се утвърдят на фона на темпераментните шефове на брандовете – особено когато става  въпрос за изпълнителния директор на Audi Маркус Дюсман и Оливер Блум от Porsche.

Брандщетер, както и шефовете на Skoda и Seat нямат места в Управителния съвет на германската автомобилна група за разлика от Дюсман и Блум.

Дюсман ще запази пълната си власт в Audi, която контролира още Bentley и Lamborghini. Блум ще задържи контрола върху Porsche и Bugatti.

Дийс ще продължи да отговаря за марките, насочени към масовия пазар в УС на германския концерн, въпреки че към него ще се обръщат само в случай на спор между ръководителите на брандовете.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:39 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още