IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Шефът на Volkswagen: Искам да изпълня договора си до 2023 г.

Компанията трябва да назначи финансов директор и директор по закупуванията

10:33 | 04.12.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Главният изпълнителен директор Херберт Дийс. <em>Снимка: Bloomberg L.P.</em></p>

Главният изпълнителен директор Херберт Дийс. Снимка: Bloomberg L.P.

Главният изпълнителен директор на Volkswagen Херберт Дийс очаква ранно решение в дебата за запълването на топ мениджърските позиции в автомобилния производител. „Уверен съм, че ще вземем решение през следващите няколко седмици“, каза той пред германското издание Wirtschaftswoche.

Ситуацията не е лесна, но не позволява по-нататъшно забавяне, каза мениджърът. Позицията на директора по закупуване например е вакантна от дълго време. „Вече не можем да си позволим това, защото има много важни решения, които трябва да бъдат взети“, каза Дийс.

Във Volkswagen трябва да бъдат заети местата на финансов директор и директор по закупуването. Освен това трябва да се вземе решение за евентуалното удължаване на договора за изпълнителен директор Дийс. Членовете на надзорния съвет на VW още не са взели решение тази седмица.

Напоследък се спекулираше за бъдещето на Дийс в най-големия автомобилен производител в света. Главният изпълнителен директор усеща опозиция от страна на синдикалните организации, когато става въпрос за важни предложения за заемането на длъжности и ускореното преструктуриране на групата.

„Назначенията са сложен въпрос, при който различните заинтересовани страни - работническият съвет (синдикалната организация), семействата на собствениците, провинция Долна Саксония - трябва да вземат заедно решения“, казва Дийс пред Wirtschaftswoche. Що се отнася до бъдещето му, той поясни, че договорът му ще продължи до 2023 г. „И възнамерявам да изпълня този договор“, каза той.

Той обаче ще трябва да се справи без ръководителя си на отдела за комуникациите. В четвъртък стана известно, че ръководителят на Volkswagen Group Communications Пайк фон Бестенбостел ще се оттегли от поста си на 1 януари.

В борбата за власт с ръководителя на работническия съвет на VW Бернд Остерло обаче Дийс сигнализира за примирие: Той не играел срещу Остерло, а с него бил в един и същи отбор: „Разбира се, играем на различни позиции. Но ние се опитваме предимно да си подаваме топката“, заключава мениджърът. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:50 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още