IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Шефът на Volkswagen: Уверен съм, че ще запазя поста си

Херберт Дийс обяви пред Handelsblatt, че остава главен изпълнителен директор на Volkswagen поне и през 2022 г.

15:38 | 10.11.21 г.
<p>
	Ръководителят на Volkswagen Group Херберт Дийс. <em>Снимка: Bloomberg L.P.</em></p>

Ръководителят на Volkswagen Group Херберт Дийс. Снимка: Bloomberg L.P.

Главният изпълнителен директор на Volkswagen Group Херберт Дийс е уверен, че ще запази поста си поне и през следващата година, след като се появиха спекулации, че може да бъде свален на фона на вътрешнофирмените сътресения заради потенциални съкращения на работните места.

Попитан по време на онлайн конференция от германския вестник Handelsblatt дали вярва, че ще запази поста си, Дийс заяви: "Да, разбира се". 

Отношенията между ръководителя на най-голямата автомобилна компания в Европа и мощния Съюз на работниците бяха обтегнати през последните седмици на фона на разногласията относно това колко радикален трябва да бъде преходът на Volkswagen към електрическа мобилност.

Във вторник (9 ноември) Дийс отхвърли твърденията, че концернът планира да съкрати до 30 000 работни места заради електрификацията, подчертавайки в същото време нуждата от модернизиране на фабриката във Волфсбург, най-големия автомобилен завод в света.

„Основният фокус няма да падне върху намаляването на работните места, а върху това да останем конкурентоспособни в новия свят, с нови възможности“, подчерта шефът на Volkswagen.

В началото на месеца Дийс участва в среща с работниците във Волфсбург, след като понесе критики от ръководителя на Съвета на работниците Даниела Кавало, която го обвини в незаинтересованост относно собствените си служители, което в крайна сметка доведе до разглеждане на бъдещето на Дийс като изпълнителен директор на Volkswagen от комисия към надзорния съвет.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:56 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още