IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Шефът на VW подкрепи амбицията на Бил Гейтс за по-зелен транспорт

Както казвате, не е твърде сложно – електрически превозни средства, където това е възможно, призова Херберт Дийс

16:22 | 27.08.20 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg L.P.</em></p>

Снимка: Bloomberg L.P.

Главният изпълнителен директор на Volkswagen окуражи милиардера и филантроп Бил Гейтс да посъветва правителствата как да понижат въглеродните си емисии от транспорт. Херберт Дийс също така отново повтори критиките си към бавното изоставяне на въглищните мощности в Германия, съобщава Bloomberg.

„Вие наистина разбирате начина на мислене по отношение на CO2 в сектора на мобилността. Знаете какво трябва да направим и можете и трябва да посъветвате правителствата как да въвеждат регулации и кои практики да стимулират“, написа в пост в  LinkedIn Дийс, който сподели коментари на съоснователя на Microsoft.

„Както казвате, не е твърде сложно – електрически превозни средства, където това е възможно“, написа още изпълнителният директор на VW в отговор на пост на Гейтс, публикуван в понеделник. В него филантропът посочва, че климатичните промени могат да имат по-унищожителен ефект върху света от пандемията от Covid-19.

Преминаването към свободно от въглеводороди производство на електричество е от ключово значение за ефективната борба с климатичните промени, посочва Дийс. „Целевият срок за отказа на Германия от въглищните мощности през 2038 г. е за богата, технологична държава, която не е достатъчно амбициозна“, заяви той.

Изказването на главния изпълнителен директор на VW става на фона на продължаващите последствия за компанията от скандала с емисиите на част от произведените от нея автомобили с дизелови двигатели, който избухна през 2015 г. Оттогава VW е инвестирала 33 млрд. долара за създаването на най-многобройния паркинг от електрически превозни средства. До 2025 г. компанията си е поставила за цел да намали въглеродния отпечатък  на своите автомобили и лекотоворни коли с 30% спрямо нивата отпреди пет години. Голямата цел е компанията да стане въглеродно неутрална до 2050 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:00 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още