IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Shell пусна и колонки за зареждане на електромобили

Засега иновацията е налична само в бензиностанциите във Великобритания

15:23 | 18.10.17 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Снимка:&nbsp;NewMotion</p>

Снимка: NewMotion

Британската енергийна компания Royal Dutch Shell открива първите колонки за зареждане на електромобили на свои бензиностанции във Великобритания като част от усилията си да отговори на световната тенденция за разпространение на автомобилите с нулеви емисии, предаде Bloomberg, цитирана от БТА.

Трите станции за презареждане на електрически двигатели започват работа от днес в Лондон, Съри и Дерби, като се очаква още седем да заработят до края на годината. Новината бе обявена броени дни, след като преди седмица Shell се договори да купи компанията за презареждане на електромобили NewMotion за неназована сума.

NewMotion управлява над 30 хил. частни колонки за презареждане за домове и компании в Холандия, Германия, Франция и Великобритания.

Shell съобщи, че Великобритания е първата страна, в която услугата за презареждане е достъпна за клиентите. Компанията сътрудничи на транспортните служби на Лондон в усилията им да отстранят автомобилите с бензинови и дизелови двигатели от улиците на столицата до 2050 година. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:17 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още