IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Швейцария приветства пияните шофьори

Фестивалът Drink+Drive има за цел да акцентира отговорностите, които всеки шофьор поема

16:02 | 07.11.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Шофьори ще могат да карат след употреба на голямо количество алкохол в едно от предградията на Цюрих. На 9 ноември там ще се проведе фестивала Drink+Drive 2013 RoadCross, чиито организатори са избрали нетрадиционен начин за показване на последствията от шофиране в нетрезво състояние.

За участие във фестивала е нужно желаещите да се регистрират на сайта му заедно с трима свои приятели. Организаторите твърдят, че всичко е напълно в рамките на закона - участниците ще бъдат закарани до мястото на събитието със специален автобус. Самият фестивал ще бъде с много музика, танци и алкохол, и когато гостите бъдат "готови" ще им бъде разрешено да преминат специално подготвено трасе.

В автомобила освен водачът и приятелите му ще има и инструктор. Така шофьорът ще може не само да управлява возилото, но и да почувства отговорността за хората около него, които са му поверили своя живот. И ще може сам да прецени какви са възможностите му да се контролира на пътя след употреба на алкохол.

Директорът на фестивала - Моника Бен-Шамуел разкрива, че най-често в нетрезво състояние зад волана сядат хора на възраст между 18 и 24 години. "Подобна проява ще помогне на шофьорите сами да разберат какво е да караш пиян - ограничава ти се видимостта, образите се размазват, а реакциите се забавят. Подобен опит може да бъде много важен за младите хора", категорична е Бен-Шамуел.

Още автомобилни новини четете в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:23 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още