IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Skoda работи по първия си електромобил

Инженерите на компанията имат задача за модел, чийто пробег с едно зареждане да бъде около 50 км

20:13 | 18.03.16 г. 1
Skoda работи по първия си електромобил

Компанията Skoda разработва своя първи електромобил, който ще трябва да бъде готов през 2020 г. Това обяви шефът на чешкия производител Бернхард Майер пред изданието Autocar. Задачата, поставена пред инженерите на марката, е да създадат електромобил, чийто пробег с едно зареждане да бъде около 50 км, а зареждането на батериите ще трябва да отнема около 15 минути.

В основата на машината ще бъде модулната платформа на Volkswagen – MEB, която е разработена изцяло за електромобили. Тя дебютира при прототипа Volkswagen Budd-e, чийто сериен модел ще се появи през 2018 г.

Батериите на първата електрическа Skoda ще бъдат вградени в пода на автомобила. Същата схема се използва при концептуалния хибрид Skoda VisionS, показан на автосалона в Женева по-рано този месец. Разполагането на акумулаторите в центъра на шасито ще позволи да остане място за трети ред седалки, както и за по-голям багажник.

Майер разкри още, че електромобилът ще стане вторият „зелен” модел на чешката марка. Първият ще бъде хибридна модификация на флагмана Superb, която ще бъде готова през 2019 г. Новата версия на седана ще бъде изградена на модулната платформа MQB и ще може да се зарежда от електропреносната мрежа.

Освен това чехите разгреждат възможността за пускането на еко-модификации на следващите поколения на Fabia и Octavia, като решението за тяхното излизане на пазара ще бъде взето в течение на следващите 3 години.

Още автомобилни новини можете да откриета в AutoMedia

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:36 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
michaelis12
преди 8 години
би било готино ама нема ли неква грешка тука 50км пробег да не е 500км ?!? Аз 50км си ги праа и с двуколката, като се метна на Халата и ако въртим като побеснел за 4ч. ей ги 50 км ..... според мене няма смисъл ако е само толкоз ако е повечко то супер след време всички ше сме с тролеи по улиците :))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още