IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Skoda се похвали с 20 млн. произведени коли

Юбилейната машина на чехите се оказа кросоувърът Skoda Karoq

18:25 | 28.09.17 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка: компанията</p>

Снимка: компанията

Чешката автомобилна компания Skoda добави още едно впечатляващо постижение в своята история, като премина границата от 20 млн. произведени автомобила. Това съобщиха от прес-офиса на марката.

Юбилейната машина слезе от конвейра на завода в Квасини, Чехия. Тя се оказа новият кросоувър Skoda Karoq. От компанията са категорични, че това доказва успеха на стратегията на марката, която се развива със стремителни темпове, след като стана част от Volkswagen Group през 1991 г.

„Производството на 20 млн. автомобила е огромно постижение в историята на Skoda Auto. Ние обаче сме си поставили още по-високи цели и сега ще се опитаме да подобри рекорда по произведени и продадени коли за една година. Всичко това е част от нашата „Стратегия 2025”, която подготвя компаията ни за промените в обществото и автомобилната индустрия”, коментира президентът на Skoda Бернхард Майер.

Чешката компания е един от най-старите производители в света, като първите превозни средства са направени в завода в Млада Болеслав още през 1905 г. Първият сериен автомобил на марката е моделът Voiturette A.

По-рано тази годиа Skoda отбеляза и друго знаменателно за марката събитие, след като произведе 15-милионния си автомобил от момента на присъединяването на марката към концерна Volkswagen Group.

Още новини с автомобилна тематика четете в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:13 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още