IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Skoda ще увеличи производствения си капацитет с 400 хил. през 2020 г.

Очаква се по същото време чешката компания да пусне и своя първи електромобил

16:19 | 03.10.18 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Чешкият автомобилен концерн Skoda, притежание на германската Volkswagen, се стреми да увеличи своя годишен производствен капацитет с 400 хил. коли, заяви главният изпълнителен директор на компанията Бернард Майер.

Автомобилният производител ще постигне това чрез увеличаване на капацитета както в чешките заводи, така и в тези на Volkswagen. 

Предвижда се е изграждане на нов завод, като решението за това може да се очаква в началото на следващата година, съобщава Ройтерс.

В същото време стана ясно, че чешката компания предвижда да пусне на пазара своя първи електромобил през 2020 г., като конструкцията му ще се базира на новата MEB платформа на Volkswagen.

Моделът на Skoda Vision E SUV ще се предлага в два варианта, като разликите ще са основно свързани с дизайна.

От компанията заявиха, че се намират в последния етап от разработването на автомобила.

Във вторник собственикът на Skoda Volkswagen обяви, че прекратява договора на Рупърт Щадлер като главен изпълнителен директор на Audi заради „Дизелгейт“ и продажбата на дизелови автомобили с манипулирани системи за емисии на вредни газове.

Той беше принуден да се оттегли временно, след като беше задържан в средата на юни по обвинение за намеса при разследването на редица германски компании, обвинени в умишлено поставяне на манипулиращ софтуер в електрониката на автомобила, който занижава изкуствено нивата на вредни газове.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:23 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още