IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Skoda започва да произвежда и в Германия

Един от моделите на чехите ще се сглобява в завода в Оснабрюк

20:57 | 27.04.18 г.
Автор - снимка
Автор
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Компанията Skoda Auto ще започне производство на част от продукцията си в германския град Оснабрюк. Това съобщи пред журналисти генералният директор на чешкия производител Бернхард Майер, който обаче не уточни за кои модели става дума.

„Част от продукцията ни ще бъде преместена в Оснабрюк, където в момента се провежда лакировката на модела ни Fabia. Мощностите на нашите заводи са напълно изчерпани и трябва да вземем мерки. Те включват реструктуриране, както и пускане на още един завод. За това са нужни инвестиции, така че плановете ни ще бъдат готови след 3-4 месеца”, обясни Майер. 

Според медиите в Германия, вече е взето решение Skoda да изнесе в Германия производството на модел, който ще замени Superb.

Не се уточнява дали това е напълно нов автомобил или следващото поколение на луксозния седан. От ръководството на чешката компания не потвърдиха, но е ни отрекоха появилата се информация. 

Още новини от сектора на автомобилите четете в Automedia.bg!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:11 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още