IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сливането на Renault и Nissan се забавя

То няма да се случи преди 2020 г. заради юридически и технически затруднения

18:15 | 27.05.18 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Карлос Госн, председател и гл. изпълнителен директор на алианса Renault-Nissan-Mitsubishi<em>. Снимка: Ройтерс</em></p>

Карлос Госн, председател и гл. изпълнителен директор на алианса Renault-Nissan-Mitsubishi. Снимка: Ройтерс

Готвеното обединение между компаниите Renault и Nissan няма да бъде завършено преди 2020 г. Причините са юридически и технически трудности, съобщават медиите в Япония.

Окончателното сливане може да стане факт, едва след като бъде одобрено от правителствата на Франция и Япония. Преди това обаче двете компании трябва да изчистят редица казуси в техните отношения, като голяма част от тях към момента са неразрешими, предава Automedia.bg.

Както е известно, Renault разполага с 43,5% от корпоративните права на Nissan. На свой ред японският производител е собственик на 15% от тези на французите. Най-вероятно обединението ще доведе до появата на нова компания, както и на ново семейство автомобили.

Според медиите в Япония е напълно възможно преди завършването на сделката да се стигне до обединение между Nissan и друг японски производител – Mitsubishi, което на свой ред също да се окаже трудност пред реализиране на крайно обединение с Renault.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:07 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още